Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek'te ‘Bereketli Eller' kuruldu

Erdek

Erdekli ev kadınları, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı önderliğinde kolları sıvayarak, iş yaşamına çok hızlı atıldı. 9 ortaklı bir kooperatif kuran kadınlar, oluşturdukları kooperatif aracılığıyla el emeğiyle işlenip, göz zevkine hitap eden ürünler

Erdekli ev kadınları, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı önderliğinde kolları sıvayarak, iş yaşamına çok hızlı atıldı. 9 ortaklı bir kooperatif kuran kadınlar, oluşturdukları kooperatif aracılığıyla el emeğiyle işlenip, göz zevkine hitap eden ürünler ile oluşturulacak pazarda yer alarak, gelir elde etmeyi planlıyor.
9 ortakla kurulan “S.S. Bereketli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” ortakları, düzenledikleri basın toplantısı ile ürünlerini sergilerken, kooperatifin misyonu ve vizyonu hakkında bilgi verdiler. Kooperatif başkanı H. Bahar Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İlçemizde, evde oturarak zaman geçiren ev hanımlarının hem para kazanması, hem de hoş zaman geçirebilmesi için Erdek Ticaret Odası Başkanı sayın Özlem Sarı`nın önderliğinde bir kooperatif kurarak işe atıldık. 9 ortağımızın bulunduğu kooperatifimizde ev hanımlarının el emeği ile diktikleri veya tasarladıkları ürünleri onlardan alıp oluşturacağımız pazara satarak hem ev hanımlarının, hem de kooperatifimize gelir elde etmek istiyoruz. Bandırma Kadın Girişimciler, Erdek Kadın Girişimciler, Bandırma Ticaret Odası ve Erdek Ticaret Odası ile beraber hareket ediyoruz. Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem hanımın bizlere verdiği destek ile bu işi başaracağımıza inanıyoruz." dedi. Turan, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

“Bizler, dayanışma ve topluma hizmet etme anlayışının etrafında oluşan kooperatifimizle, toplumun ekonomik, sosyal ve demokratik gelişimi açısından bölgemizdeki kadınlarımızla birlikte önemli bir rol üstlendiğimizin bilinciyle çalışmalarımıza yön vermekteyiz. Hedefimiz, refahın artırılması için ekonomiye dahil olmayan kadın potansiyelimizi aktif duruma getirerek girişimci kadınlarımızın, kendi aralarında dayanışma sağlamaları, bölgesel hatta ulusal düzeyde örgütlenmeleri ve işbirliği mekanizmaları oluşturmaları yolunda katkı sağlamaktır. Faaliyetlerimizin tanıtımı, sergilenmesi ve pazarlanması amacıyla yurt içi fuar, şenlik, sergi ve kermes gibi etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Bunun ilk örneği olarak da Erdek ve Bandırma Kadın Girişimciler Kurullarının, Bandırma Kapalı Çarşı`da ortaklaşa organize ettiği yılbaşı öncesi Büyük Alışveriş ve Tanıtım Günleri Fuarı’nda biz de yer almak için başvurumuzu yaptık. Çok geniş bir yelpaze olan çalışma alanlarımız arasında, bölgemize yarar sağlayacak her projenin içinde yer almak için kolları sıvadık. Bizimle beraber çalışmak isteyen, düşüncesi veya becerisi olan tüm kadınları da aramızda görmekten mutluluk duyacağız."
Erdek Ticaret Odası’nda gerçekleşen kooperatif tanıtım toplantısında açıklama yapan Oda Başkanı Özlem Sarı ise evde oturan kadınların hem gelir, hem de sosyalleşme bakımından meşguliyet kazanmalarının asıl amaçları olduğunu belirterek, kurulan S.S. Bereketli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin çok yakın bir zamanda faaliyet alanlarını genişleterek düğün ve gezi organizasyonları da düzenleyecek konuma geleceğini belirtti.
Erdek Kadın Girişimciler Kurulu üyesi kadınlar tarafından kurulan S.S. Bereketli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin yönetiminde şu isimler yer alıyor: Başkan, H. Bahar Turan, Başkan Yardımcısı Aynil Tetik, Muhasip Üye A. Müeddep Taviloğlu, Kooperatif üyeleri ise R. Demet Öğrenir, Oya Eren, Özlem Sarı, Sibel Gül, Şerife Beyoğlu, H. Dilek Güneş`ten oluşuyor.
Haber : Taygun Ertan



Gülseren Yıldız
29.09.2021 16:21:12
Merhaba internet üzerinden online satışınız varmı acaba

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı